Зірки «Ла Скала» та Віденської опери співатимуть просто неба в Києві

В рамках проекту «В Україну повернусь» Людмила Монастирська, Ольга Безсмертна, Маріан Талаба, Зоряна Кушплер та Олександр Цимбалюк виконають фрагменти з популярних світових опер у супроводі симфонічного оркестру Національної філармонії України просто неба.

«Це співаки світового рівня. І щоб послухати когось із них, наприклад, у «Метрополітен-опері», треба заплатити 300-500 доларів за квиток. У киян буде унікальна можливість почути їх безкоштовно. До того ж, ви ніде більше не побачите цих артистів разом на одній сцені. Також це складний проект з технічної точки зору, адже на відкритій сцені інша акустика. Звукорежисерамдоведеться якісно «визвучити» не лише співаків, але й кожен інструмент симфонічного оркестру і хор», —зазначив Анатолій Солов’яненко, художній керівник проекту.

Програма концерту складається з найвідоміших творів світової класики, зокрема «Вальс Маргарити» («Фауст»), «Арія Калафа» («Турандот»), «Те Деум» («Тоска»), «Хор з опери «Набукко», «Хабанера» з опери «Кармен».

Декорації для сцени проекту «В Україну повернусь» були створені сучасною українською художницею Taisha 3.14. За її задумом, одним з елементів художнього оформлення став соняшник, на пелюстках якого нанесені вислови видатних українців. Його стебло зіпсоване шкідниками, у деяких місцях надламане, але він усе одно тягнеться до сонця. Таку паралель художниця провела з сучасною Україною, яка розвивається навіть у складні часи своєї історії. Композицію обрамляють бджолині стільники.

«Бджоли завжди летять на Батьківщину, до свого вулика, так само як у нашому випадку всі артисти летять до своєї домівки», — підкреслив Анатолій Солов’яненко.

Вхід на концерт вільний, кількість сидячих місць обмежена, реєструйтесь за посиланням https://goo.gl/fhM6Hr та приходьте о 19:00.

* «В Україну повернусь» — мистецький проект під керівництвом Анатолія Солов’яненка, в рамках якого всесвітньо відомі українські співаки, солісти кращих оперних театрів світу, дають безкоштовний концерт на столичній Софійській площі. Виступи відбудуться у супроводі великого симфонічного оркестру Національної філармонії України та за участі Національної академічної хорової капели України «Думка».

Людмила Монастирська визнана кращою сучасною виконавицею ролі Аїди у світі і виступає разом із Пласідо Домінго та Лео Нуччі на сценах «Ла Скала», «Ковент-Гарден», «Метрополітен-опера».

Ольга Безсмертна — перша українська співачка, яка у 2015 році відкривала Віденський бал. Виконувала партії графині в «Весіллі Фігаро», Донни Ельвіри в «Дон Жуані», Леонори в «Трубадурі», Русалки в однойменній опері тощо.

Маріан Талаба — співак, якого європейські критики порівнюють з Енріко Карузо та Лучано Паваротті, понад 15 років є провідним солістом Віденської національної опери.

Зоряна Кушплер — володарка унікального мецо-сопрано. З 2008 року співає у Віденській національній опері, а також виступає на всесвітньо відомих сценах Великобританії, Америки, Японії.

Олександр Цимбалюк — соліст всесвітньо відомих театрів, таких як: «ЛаСкала», «Метрополітен-опера», Паризької національної та Лондонської королівської опер.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист