ЗАСНОВНИК UBER ПОКИНУВ ПОСТ ГЛАВИ КОМПАНІЇ

фото: hybridcars.com

Засновник і генеральний директор компанії Uber Тревіс Каланік покинув свій пост. Про це повідомляє видання The New York Times.

 За даними газети, таке рішення прийнято через тиск кількох інвесторів, які зажадали відставки топ-менеджера. При цьому Каланік зберіг за собою місце в раді директорів компанії.

«Я люблю Uber найбільше на світі, і в цей важкий момент свого життя я прийняв прохання інвесторів піти у відставку, щоб Uber зміг повернутися до розвитку», - заявив Каланік.

Починаючи з початку року Uber виявився фігурантом кількох скандалів. Так, в січні стало відомо, що Uber виплатить 20 млн доларів для врегулювання конфлікту з Федеральною торговою комісією США. Відомство звинуватило компанію в обмані водіїв, які вирішили працювати через цю платформу.

ФТК вважає, що Uber надавав невірну інформацію про заробітки в компанії. Так, водії отримували менші суми, ніж було вказано на офіційному сайті. Uber повідомляв, що середньорічний заробіток таксиста в Нью-Йорку перевищує 90 тис. доларів. Такі виплати дійсно здійснювалися, але їх отримувало менше 10% водіїв Uber. У свою чергу, Федеральна торгова комісія США порахувала це обманом таксистів.

В кінці березня фірма Waymo (проект Google) звинуватила Uber в крадіжці технологій для транспорту з безпілотним управлінням. У Waymo вважають, що інженер Ентоні Левандовскі, перед тим як покинути Google викрав близько 14 000 файлів, що містять інформацію про розробку автономних технологій.

У квітні стало відомо, що таксі-сервіс протягом декількох років використовував секретну програму Hell («Пекло»), щоб стежити за водіями конкуруючої компанії Lyft. Спеціальний додаток використовувася Uber з 2014-го і до початку 2016 року. Програма створювала фальшиві аккаунти Lyft, розміщуючи віртуальні автомобілі в різних куточках міста. Кожна така «машина» могла отримувати всю інформацію про вісім найближчих справжніх автомобілів Lyft.

У травні Міністерство юстиції США порушило кримінальну справу проти таксі-сервісу Uber, який звинувачують у використанні спеціальної «шахрайської» програми. Вона допомагала водіям компанії залишатися поза нагляду регулюючих транспортних органів, в тих штатах і країнах, де діяльність Uber офіційно заборонена. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє агентство Reuters.

Спеціальний комп'ютерний софт відомий під кодовим позначенням Greyball. Програма накопичувала персональні дані про місцевих представників влади та ідентифікувала їх через мобільні телефони або, наприклад, номери кредитних карт. Це допомагало водіям Uber уникати зустрічей з чиновниками, які, в свою чергу, також отримали невірні відомості про реальне місцезнаходження автомобілів. Наприклад, слідство має дані про подібну незаконну діяльність в місті Портленд, штат Орегон.

джерело:news.infocar.ua

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист