ПАЛИЧКИ ДЛЯ ЇЖІ ДОПОМОГЛИ РОЗРОБИТИ ПІДВІСКУ НОВОГО LEXUS LC

Системи віртуальної реальності та комп'ютерне моделювання є новітніми інструментами сучасного автомобілебудування. Але прості палички для їжі також зіграли свою роль, коли допомогли Lexus сконструювати нову підвіску для преміум-купе LC.

Автомобіль повинен був мати такі ключові елементи дизайну, як дуже низький капот і великі колеса. Такі особливості визначили вимоги до розробки передньої підвіски, котра б забезпечила добрі ходові характеристики та хорошу керованість флагманському купе.

Вирішувати це завдання доручили провідному інженерові Хідеюкі Масумо (Hideyuki Masumo). Він, як творець багатоважільної передньої підвіски Lexus, зауважив, що кожен з п’яти важелів системи cпрацьовував по-різному, коли її адаптували для використання в Lexus LC. Щоб продемонструвати це своїй команді, він використав палички для їжі при створенні макета. Потім інженери побудували власні копії і вивчали їх, поки повністю не зрозуміли принцип роботи системи.

Для того щоб розробити правильну конструкцію, знадобилося 6 місяців.

Протягом усього процесу розробки продуктивність підвіски LC порівнювалася з автомобілями-конкурентами у даному класі. Кожний компонент тестувався, включаючи інноваційні подвійні (верхнє і нижнє) кульові з'єднання, які забезпечують генерування моменту рульового керування саме у ту мить, коли водій повертає кермо.

За цим показником LC демонструє не тільки кращий, а й більш лінійний та узгоджений момент рульового керування, ніж конкуренти.

Більше інформації читайте на офіційному сайті www.lexus.ua

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист