ВР ПОСИЛИЛА ПОКАРАННЯ ЗА НЕСПЛАТУ АЛІМЕНТІВ

фото:rbc.ua

Верховна Рада заборонила керувати автівкою, виїжджати за кордон і полювати тим батькам, які понад півроку не сплачують аліменти.

"За" проголосували 294 народних депутатів. Онлайн-трансляцію вів телеканал "112 Україна".

Зазначається, що таким боржникам заборонено виїжджати за кордон, керувати автівкою, користуватися зброєю, полювати - до погашення заборгованості в повному обсязі.

Якщо попри встановлене обмеження людина сіла за кермо - заборону на керування автівкою може бути подовжено на 3-6 місяців.

Обмежувати у керуванні автівкою не можуть, якщо це боржник таким чином заробляє гроші чи використовує автівку у зв'язку зі своєю інвалідністю чи утриманням інваліда І, ІІ групи або ж дитини з інвалідністю. Не позбавлятимуть права керувати авто і строковиків, військовослужбовців під час мобілізації та учасників АТО.

Окрім того, боржника можуть зобов'язати виконувати суспільно-корисні роботи від 120 до 240 годин - окрім інвалідів, вагітних жінок, жінок старше 55 та чоловіків 60 років.

Тим часом той із батьків, який дбає про дитину, звільняється від сплати судового збору у разі звернення до суду стосовно стягнення аліментів.

За даними Міністерства юстиції, в Україні понад 600 тис. батьків ухиляються від сплати аліментів.

Нагадаємо, Верховна Рада збільшила мінімальний розмір аліментів на одну дитину з 30% до 50% прожиткового мінімуму для дітей.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист