В УКРАЇНІ ЗРОСТАЄ КІЛЬКІСТЬ ДТП: КОЖНІ ТРИ ХВИЛИНИ - АВАРІЯ

джерело:ukr.segodnya.ua

Кількість автомобільних аварій в Україні продовжує зростати – за перші півроку в країні сталося 76 622 аварії, що на 4400, або 6%, більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Такі дані статистики в управлінні безпеки дорожнього руху Нацполіції.

У своєму звіті Нацполіція зазначає, що зараз відбувається в середньому 423 аварії на добу (замість 397 минулого року). Найбільший приріст ДТП у відсотковому співвідношенні стався в Миколаївській, Львівській та Тернопільській областях, а помітно знизилася аварійність лише в Луганській, Рівненській та Полтавській областях. Стосовно причин, то вони залишаються традиційними для останніх років: перевищення швидкості, порушення правил при обгоні, проїзді перехресть, керування автомобілем у нетверезому вигляді. У всіх областях, крім Сумської, Одеської та Дніпропетровської, стало більше ДТП з постраждалими, де причиною були погані траси.

Негативну статистику в Нацполіції коментують просто: між ліквідацією ДАІ та появою нової дорожньої поліції пройшло майже два роки, тому ті водії, які схильні до порушень, розслабилися ще більше.

Крім того, в Нацполіції нарікають, що частина ДТП сталася не з вини водіїв або відсутності на трасах дорожніх поліцейських. "Багато аварій пов'язані з поганим станом доріг, і це також треба враховувати", – додає радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

Незважаючи на приріст числа ДТП, поліцейські запевняють, що ситуація з аварійністю покращиться. "У червні запрацювала дорожньо-патрульна поліція, і скоро будуть перші результати", – відзначив Варченко.

Сьогодні виповнився місяць, як в Україні почали працювати перші наряди дорожньої поліції. У перші дні на службу заступили близько 70 осіб, до кінця року в планах у МВС – відправити патрулювати траси майже 2600 поліцейських (324 патруля). Головною їх відмінністю від колишньої ДАІ в МВС називають те, що вони не ховаються в "засідках", а постійно перебувають у русі, стежачи за порядком на дорогах.

Вони повинні з'явитися не раніше осені. За словами керівництва патрульної поліції, дорожні копи стежитимуть за порядком на 9800 км.

Втім, вчора про будь-якї істотні підсумки роботи дорожньої поліції в Нацполіції розповісти ще не були готові, але пообіцяли зробити це найближчим часом. Уточнили лише, що ці поліцейські зараз патрулюють чотири великі траси України, на черзі – ще стільки ж.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист