В УКРАЇНІ ЗАПУСТИЛИ ПЕРШУ ЧЕРГУ НАЙБІЛЬШОЇ СОНЯЧНОЇ ЕЛЕКТРОСТРАНЦІЇ

У місті Токмак Запорізької області ввели в експлуатацію першу чергу найбільшої в Україні сонячної електростанції Тоkmak Solar Energy. Про це у вівторок, 24 серпня, повідомляє прес-служба компанії-оператора станції.

 Потужність першої черги - 11 МВт, загальна потужність після завершення будівництва складе 50 МВт.

"Перша черга сонячної електростанції вже підключена до Єдиної енергосистеми України", - йдеться в повідомленні.

Повне завершення будівництва заплановано на грудень 2018 року. Очікується, що після завершення будівництва станція зможе забезпечувати електроенергією шість районів Запорізької області, в тому числі і курорти на узбережжі Азовського моря.

"Сонячна електростанція в Токмаку - внесок компанії в енергетичну незалежність і екологічну безпеку України. Завдяки роботі станції економія викидів вуглекислоти в атмосферу складе близько 24 тисяч тонн на рік - стільки викидають в атмосферу 15 тисяч автомобілів", - прокоментував запуск першої черги станції голова наглядової ради Токмак Солар Енерджі Олександр Репкін.

Інвесторами проекту виступилa інвестиційна компанія Astra Capital Group (Україна) в партнерстві з державним Укргазбанком.

Astra Capital Group є основним інвестором та організатором фінансування проекту, загальний обсяг залучених інвестицій у будівництво складе 45 млн євро. Своєю чергою, Укргазбанк надав проекту кредит на суму 19 млн євро.

ТОВ Токмак Солар Енерджі було створено 9 червня 2011 року. Основний вид діяльності компанії - перетворення енергії сонячного випромінювання в електроенергію. У грудні 2012 року підприємство ввело в експлуатацію сонячну електростанцію потужністю 10 МВт в с.Нове Токмацького району Запорізької області. Електростанція розташована на території площею 32 га.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист