В УКРАЇНІ ВДАРЯТЬ ХРЕЩЕНСЬКІ МОРОЗИ

Відлигу та навіть плюсову температуру повітря дарує нам найближчими днями атмосфера, щоб ми могли ретельно підготуватися до морозів. Адже саме на Водохреще у більшості областей України розпочнеться чергове похолодання.

Про це у своєму блозі написала синоптик Наталія Діденко.

Вона також додала, що повітряна маса арктичного походження дебютуватиме спочатку денними 0-4 градусами морозу, на півдні та сході ще навіть затримається тепла погода, 0+3 градуси.

Вночі на 19 січня очікується -2-8 градусів.

У п’ятницю, 18 січня в Україні короткочасно оселиться тепло, протягом дня 0+5 градусів. Проте потім Водохреще гостинно відкриє двері арктичному повітрю.

20 січня морози посиляться на 2-5 градусів, і на початку наступного тижня температура повітря становитиме вночі -8-14 градусів, на півночі та північному сході місцями -12-18 градусів, можливо, до -20 градусів.

21 січня у південній частині та сході очікується тепліша погода, близько нуля, а вдень і з незначними «плюсами».

На дорогах України внаслідок зниження температури повітря одразу зміцніє ожеледиця.

18-19 січня, на Голодну кутю та Водохреще, суттєвих опадів в Україні не передбачається.

Проте впродовж 20-22 січня Україну перетинатимуть атмосферні фронти, які принесуть із собою сніг та посилення вітру, подекуди хуртовини. На крайньому півдні та на південному сході сніг переходитиме у мокрий сніг та навіть у дощ, місцями спостерігатиметься налипання мокрого снігу.

У Києві 18 січня очікується тепла погода з денною температурою повітря +1+3 градуси. Суттєві опади малоймовірні, лише в окремих районах випаде невеликий сніг.

На Водохреще у столиці почнеться похолодання, вночі до -5-7 градусів, а вдень до -2-4 градусів. Переважатиме суха погода.

У неділю та в першу половину наступного тижня похолодання посилиться, мінімальна температура повітря становитиме -8-13 градусів, максимальна -4-9 градусів.

Сніг у Києві найбільш ймовірний 21 січня.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист