В УКРАЇНІ ПОЧАЛА ДІЯТИ НОВА ШАХРАЙСЬКА СХЕМА

У Києві розкрита нова схема, за допомогою якої шахраї виманюють гроші у покупців, охочих придбати автомобіль в кредит. Компанії пропонують дешеві кредити на покупку автомобіля, але покупець повинен сплатити перший внесок по кредиту і підписати договір. Киянин, який став жертвою такої афери, розповів, що йому спочатку сказали сплатити початковий внесок по кредиту, потім був підписаний договір, і лише потім йому можна було вирушати в автосалон, де його повинен зустріти менеджер компанії.

Довірливий покупець віддав аферистам гроші і йому сказали прийти трохи пізніше. Однак, прийшовши в компанію через кілька годин, покупець наткнувся на закриті двері офісу. На наступний день покупцеві в телефонному режимі повідомили, що йому необхідно доплатити ще 47 тисяч гривень.

Запідозривши недобре, киянин прийшов в офіс кредитної компанії з журналістами, але співробітники попросили його трохи почекати. Після тривалої наради, до покупця вийшла співробітниця компанії і заявила, що вперше бачить договір, який вчора був підписаний з чоловіком.

Читайте також: Україна і Франція домовляться про взаємний обмін водійських посвідчень.

Після детального вивчення договору, незалежні юристи заявили, що він зовсім не про покупку автомобіля в кредит. Покупець зовсім не вносив початковий внесок по кредиту, а заплатив за консультацію, в якій йому було розказано про технічні характеристики автомобіля, що купується. З юридичної точки зору, компанія не порушувала закон, а покупець підписав договір, навіть не спромігшись його прочитати. Проте, такі дії компанії-консультанта можна розцінювати, як шахрайство.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист