В УКРАЇНІ ПЛАНУЮТЬ ВВЕСТИ НОВІ АВТОМОБІЛЬНІ НОМЕРИ

фото: mmr.net.ua

Міністерство інфраструктури України розробляє проект постанови Кабінету міністрів, що передбачає переведення перевізників, які мають відповідну ліцензію, на спеціальні жовті номерні знаки. 

Про це в п'ятницю, 23 червня, на брифінгу сказав заступник міністраінфраструктури Юрій Лавренюк, передає УНН.

"Ми розробляємо документи. Всі офіційні легальні перевізники, які мають відповідні сертифікати і мають право перевозити пасажирів, їх автомобілі будуть поставлені на жовті номерні знаки ", – сказав Лавренюк.

За його словами, зараз створено спільну робочу групу з числа працівників Міністерства інфраструктури та Міністерства внутрішніх справ, до якої залучено асоціації перевізників.

Лавренюк запевнив, що переведення перевізників на жовті номери не буде порушувати їх права, вони, навпаки, отримають переваги. Наприклад, в Києві, розповів він, їм буде дозволено зупинку в місцях висадки і посадки пасажирів, де зараз вона заборонена. Також вони зможуть рухатися по смузі громадського транспорту.

"Найближчим часом на сайті Мінінфраструктури буде публічно вивішений проект постанови Кабінету міністрів щодо даного моменту. Ми ще будемо проводити не один круглий стіл. Але впровадження ми плануємо з вересня", – сказав Лавренюк.

Він уточнив, що спеціальні жовті номерні знаки зможе отримати як підприємство-перевізник, так і конкретний приватний автомобіль, який має відповідну ліцензію на перевезення.

Заступник міністра пояснив, що перевізнику потрібно отримати ліцензію на перевезення, потім він повинен піти у Головний сервісний центр МВС України і за 120 грн (попередня вартість) отримати жовті номерні знаки, які вписуються в технічний паспорт на автомобіль.

"Вимога до нього (перевізника – ред.), що це повинен бути безпечний автомобіль, який пройшов відповідний техогляд. І пасажир, який сів (в автомобіль – ред.), повинен отримати належний рівень комфорту послуг", – додав Лавренюк.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист