В АВСТРАЛІЇ СТВОРИЛИ ЕЛЕКТРОМОБІЛЬ НА СОНЯЧНИХ БАТАРЕЯХ, ЯКИЙ ПРОЇДЕ ПОНАД 4000 КІЛОМЕТРІВ

Автомобіль Sunswift Violet відправився в поїздку Австралією, що є своєрідним відкритим тренуванням перед початком гонки машин, які працюють на сонячних батареях, передає Online Експрес.

Цей транспортний засіб був створений в університеті Нового Південного Уельсу спеціально для участі в World Solar Challenge, змаганнях, які пройдуть наступного місяця. В них, візьмуть участь 47 команд із 21 країни, які проїдуть за маршрутом Дарвін-Аделаїда: 3020 кілометрів лише на енергії Сонця.

Перед цим Sunswift Violet проїде понад 4000 кілометрів, що має продемонструвати можливості технології, а також популяризувати використання "чистої енергії".

Автомобіль виглядає як сімейний седан, але при цьому він використовує енергії не більше, ніж тостер. У автомобіля є мультимедійні системи та системи кондиціонування, а також навігація, датчики паркування заднього виду, і навіть Wi-Fi, – зазначив керівник команди Сімба Кеслер.

Як повідомляється, максимальна швидкість авто складає 130 кілометрів на годину, але при цьому пілоти електромобіля не перевищують ліміт швидкості в 60 км/год, оскільки інакше просто не вистачить потужності сонячних батарей.

Окрім цього, у Sunswift Violet встановлені два двигуни потужністю 1,5 кВт, а його загальна маса становить лише 380 кілограмів.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист