"УКРЗАЛІЗНИЦЯ" ПІДВИЩИТЬ ЦІНИ НА КВИТКИ

Упродовж  2018 року ПАТ "Укрзалізниця" планує двічі підвищити ціни на квитки. Перше підвищення буде навесні, друге – в третьому або четвертому кварталі року.

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення в. о. ПАТ "Укрзалізниця" Євгена Кравцова.

Відомо, що підвищення цін планується у два етапи. Спочатку підвищать на 10 – 12%, пізніше – знову на стільки ж. За словами Кравцова, підвищення пов'язане з тим, що автобусні перевезення, які не такі комфортні, коштують дорожче.

"Є багато прикладів, коли автобусні перевезення дорожчі залізничних. Наприклад, ціна плацкарта Київ-Костянтинівка – 88 грн, а автобус коштує 300 – 500 грн. Ціна не може бути настільки дешевшою, адже залізничний транспорт зручніший. Ми плануємо до кінця року підвищення вартості квитків на 10 – 12% в два етапи. Тобто, два рази по 10 – 12% для того, щоб це було плавно", – сказав Євген Кравцов.

Також він додав, що в планах цього року – дерегуляція не соціальних перевезень.

"Це перевезення в СВ і Інтерсіті +. Тут ми не виконуємо соціальну функцію, оскільки квитки там не дешеві, і у нас повинна бути можливість встановлювати ціну самостійно, в залежності від дня тижня, пори року, часу продажу, наповнюваності. Зараз у нас є коридор підвищення ціни відповідно до інструкцій по тарифу", – пояснив Кравцов.

Нагадаємо, керівництво "Укрзалізниці" вивчає ініціативу створення вагонів для курців. "Ми за здоровий спосіб життя і комфорт всіх пасажирів під час подорожей, а також за дотримання законів України. Розуміємо, що, не дивлячись на заборону, проблема з курцями в тамбурах є, і її потрібно вирішувати", – розповіли в "Укрзалізниці".

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист