УКРАЇНЦІ ЗМОЖУТЬ ОТРИМУВАТИ СУДОВІ ПОВІСТКИ ЧЕРЕЗ МЕСЕНДЖЕРИ

Українці зможуть отримувати повідомлення про хід судових справ через месенджери. Для цього був запущений всеукраїнський сервіс моніторингу судового реєстру Opendatabot, пише ETCETERA.MEDIA.

Тепер кожен громадянин України зможе отримати повістку в суд або дані про хід судового процесу через популярні месенджери: Телеграм, Фейсбук, Скайп або Вайбер.

Експерти кажуть, що іноді листоноші плутають адреси, самостійно розписуються за одержувача або втрачають листи. Нерідко ваш лист може потрапити в руки сторонньої людини: консьєржа або охоронця. Крім того, існує практика, коли про призначене судове засідання, наприклад, з питань відчуження майна, людина дізнається тільки тоді, коли вже минули строки подачі апеляції на винесені судові рішення.

Кожна сторона процесу може подати заяву в суд про направлення йому повісток через смс-повідомлення. Онлайн-сервіс зможе стати більш зручною альтернативою і допоможе уникнути зайвої бюрократії.

Як почати отримувати повідомлення про судові справи?

1 Перейдіть за активним посиланням і додайте Opendatabot в улюблений месенджер.

2 Найдіть судове рішення.

3 Подпішіться на поновлення.

4 Отримуйте повідомлення про нову інформацію у вашій справі за допомогою смс.

У багатьох країнах світу більшість громадян отримує повідомлення електронною поштою від офіційних органів.

Крім того, Єврокомісією було запропоновано проект, в якому говориться, що незабаром в Європі месенджери співпрацюватимуть з поліцією, надаючи дані користувачів протягом десяти днів з моменту запиту, а в термінових випадках – протягом шести годин. Під ці правила потраплять Твіттер і Фейсбук, постачальники «хмарних» послуг, реєстратори доменних імен і навіть платформи онлайн-торгівлі. Видання Euractiv уточнює, що про цю реформу буде оголошено 17 квітня 2018 року.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист