УКРАЇНА ТА РУМУНІЯ ХОЧУТЬ ПОБУДУВАТИ ШВИДКІСНУ ТРАСУ ЧЕРЕЗ КАРПАТИ

фото:ekolist.cz

Представники Львівської та Чернівецької обласних рад з владою Сучавського повіту Румунії домовилися побудувати швидкісну дорогу, що проходить через Східні Карпати.

Домовленість була досягнута під час візиту представників української сторони до Румунії, пише УНН з посиланням на видання Оbiectiv.

"Ми використовуємо всі можливості, задіємо всі можливі фінансові інструменти. Будемо звертатися до європейських фінансових інститутів для отримання коштів", - розповів глава повітової ради міста Сучава Георге Флутур.

Читайте також: У Китаї побудують безаварійну трасу

Очікується, що автобан пройде через Східні Карпати та з'єднає міста Львів-Чернівці-Сірет-Сучава-Пашкани-Бакеу-Фокшань-Бухарест.

Як повідомляє румунська сторона, вже досягнута попередня домовленість і найближчим часом почнеться робота на рівні робочих груп.

Також Георге Флутур висловив припущення, що для проекту реально отримати фінансування від Ліхтенштейну і Норвегії. Також будуть використовуватися кошти, які були передбачені в рамках програми транскордонного співробітництва між Україною та Румунією, яка діє до 2020 року.

Долучайтеся до групи Авторадіо Україна в Facebook

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист