У ЯПОНІЇ ВИНАЙШЛИ СПОСІБ ВАРИТИ КАВУ З ЧАСНИКУ

Азіатський кулінар Йокітомо Сімотаї винайшов спосіб варити каву з часнику. За словами 74-річного японця робота над цим винаходом тривала не один рік. До виходу на пенсію Йокітомо був власником ресторану у префектурі Аоморі. Близько трьох десятиліть тому, під час приготування одного з замовлень йому прийшла ця дивна ідея. Сімотаї засмажив шматок м'яса з часником, та трохи згодом відповідно до рецептури додав до страви гарячу воду. Спробувавши юшку, чоловік виявив, що її смак надзвичайно нагадує гірку каву. Але прицільно працювати над майбутнім напоєм кухар став вже на заслуженному відпочинку. Йокімото намагався відшукати оптимальний спосіб приготування часникової кави. У ході експериментів він дійшов висновку, що для обсмаження зубчиків основного інгрідієнту найкраще підходить електрична піч. Після теплової обробки часник необхідно охолодити та розтерти для отримання соку. І хоча у напоя є характерний присмак, він, на думку кулінара не викликає неприємного запаху з рота, підходить вагітним жінкам та тим, хто уникає вживання кофеїну. Продаж часничної кави наразі вже почався у сусідній префектурі Івате. 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист