У ВЕРХОВНІЙ РАДІ ПРОПОНУЮТЬ ВВЕСТИ КОМПЕНСАЦІЮ ЗА ЗАТРИМКУ АВІАРЕЙСІВ

До Ради внесли законопроект №8548 "Про внесення змін до статті 106 Повітряного кодексу України (щодо адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу)", передає espreso.tv.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Законопроектом пропонується внести зміни до Повітряного кодексу України. Зокрема, вноситься доповнення у статтю 106, якою передбачаються обов’язки та відповідальність авіаперевізника у випадку затримки авіарейсу.

"Пасажири мають право на грошову компенсацію, коли втрата їхнього часу дорівнює або перевищує 3 години по відношенню до часу запланованого авіа перевізником з початку", - йдеться у пояснювальній записці.

Разом з тим перевізник не зобов'язаний виплачувати компенсацію, передбачену частиною п'ятою статті 104 цього кодексу, якщо він може надати підтвердження того, що “причиною скасування рейсу була дія непереборної сили або надзвичайна ситуація, якій не можна було запобігти, навіть якби було вжито усіх заходів”.

Частина п'ята статті 104 цього кодексу визначає, що якщо пасажирам відмовлено у перевезенні проти їхньої волі, перевізник має виплатити їм компенсацію у таких розмірах:

- 250 євро - для рейсів дальністю до 1500 кілометрів;

- 400 євро - для рейсів дальністю від 1500 до 3500 кілометрів;

- 600 євро - для рейсів дальністю понад 3500 кілометрів.

Нагадаємо, з 29 червня сотні українських туристів були заблоковані в аеропортах кількох країн. По кілька годин, а то й діб люди очікували в аеропортах Тунісу, Албанії, Грузії, а також в аеропорту "Київ".

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист