У ВЕЛИКІЙ БРИТАНІЇ АВТОБУСИ ПОЧНУТЬ ПРАЦЮВАТИ НА БІОПАЛИВІ

Підприємець Артур Кей створив компанію, яка збирається випускати біопаливо для лондонських автобусів з переробленої кави.

Компанія Biobean займається збором кавових відходів (макухи) у великих лондонських кав'ярнях на зразок Costa Coffee та переробкою його в рідке паливо. Через кілька тижнів компанія розраховує продемонструвати прототип автобуса, який буде працювати виключно на такому паливі.

У Лондоні гостро стоїть питання чистоти повітря - в центрі міста через велику кількість транспорту і щільної забудови якість повітря гірше, ніж в середньому в Європі. "Ми переживаємо період, коли суспільство відходить від залежності від викопних видів палива і починає використовувати інші види, і біопаливо займає важливе місце в цьому процесі", - говорить Артур Кей.

Біохімічний метод, за допомогою якого з кавової макухи витягується пальне, запатентований, але в ньому використовується процес екстракції гексаном, в ході якого відходи піддаються випаровуванню. За допомогою цього методу витягується 15-20% відходів масла, а залишок можна спалювати в печах.

Нестачі в сировині, каже Кей, в Лондоні поки не передбачається. "У Британії щорічно споживається 500 тисяч тон кави, і якби ми використовували всі залишки, то могли б обігріти таке місто як Манчестер", - зауважує підприємець.

джерело:hronika.info

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист