У ГАРВАРДІ ТРАДИЦІЙНО ВРУЧИЛИ ШНОБЕЛІВСЬКИ ПРЕМІЇ

У Гарвардському університеті, традиційно вручили премії за сумнівні досягнення в науці. Зазвичай лауреати шнобелевки отримують нагороду у 10 трильйонів зімбабвійських доларів - валюта ця 10 років назад знецінилася на 231 мільйон %, а з 2009-го взагалі перестала емітуватися. Цьогоріч у церемонії нагородження брали участь справжні лауреати Нобелівської премії з фізики, хімії, економіки та медицини. Вони жартували, ставили кумедні експерименти та авжеж вручали призи тим, зі своїх колег хто особливо відзначився. Що ж, давайте і ми дізнаємося більше про цих героїв.

Нагороду за сумнівні досягнення у галузі медицини було призначено американським вченим Марку Мітчеллу і Девіду Уортінгеру, які довели, що катання на американських гірках сприяє виходу каменів з нирок. При чому якщо ви сідаєте в останній вагончик, ймовірність виходу каменів зростає до 64%. 

У номінації "Біологія" перемогла група вчених зі Швеції, Колумбії, Німеччини, Франції та Швейцарії за колективний доказ того, що винний сомельє може з високою точністю визначити на смак, чи булав келиху з вином... муха 

Інтернаціональна команда науковців зі Швеції, Румунії, Нідерландів, Німеччини, Великобританії, Індонезії, Італії та Данії досліждувала поведінку шимпанзе і довела, що ті мавпували людей в зоопарках приблизно з такою ж частотою, як і люди кривляли шимпанзе.

Британський вчений Джеймс Коул вивчив раціон канібалів в період палеоліту та зробив висновок, що їхня дієта була менш калорійною, ніж їхніх сучасників, які харчувалися, наприклад, м'ясом бізонів.

Шнобелівка з літератури дісталася дослідникам, які довели, що люди не використовують всі функції складних приладів, оскільки не читають інструкцію до них. А за відкриття у галузі економіки приз взяли канадські вчені. Вони вивчали використання ляльок Вуду для помсти несправедливому керівникові. І висновки зробили фантастичні - зазначений метод не завдає шкоди начальникам, але підлеглі при цьому відчувають емоційне полегшення.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист