У БОЛГАРІЇ ПРОЙШОВ ВЕЛИКИЙ ФЕСТИВАЛЬ «ТАНЦЮЙ УКРАЇНСЬКЕ»

Театр танцю Foresight, під керівництвом Олександра Лещенко та Ліни Верес, працює нон-стоп і встигають скрізь: гастролюють з великими концертами, працюють сольні програми разом з Іриною Білик, мюзикли колективу проходять з аншлагами одночасно в декількох країнах, в різних куточках світу. Олександр та Ліна нещодавно повернулися з Лондона, де отримали велике натхнення та встигли відвідати відомі постановки, надихалися архітектурою та мистецтвом. Наступною країною в графіку Лещенко та Foresight стала сонячна Болгарія, де вже 2-й рік поспіль пройшов танцювальний фестиваль «Танцюй Українське», головною метою якого є - дати танцювальним колективам продемонструвати свою творчість і зробити поштовх до розвитку танцювального потенціалу дітей та підлітків.

“Для того, щоб потрапити на фестиваль «Танцюй Українське», потрібно мати хоча б один номер під трек українського виконавця — це як візитна картка колективу, з яким вони заявляють про себе на нашому фестивалі. Решта номерів можуть бути під будь-яку музику! Приймаючи участь у фестивалі, танцюристи ще встигають прокачатися по повній програмі, оскільки ми для них влаштовуємо щоденні майстер-класи в різних танцювальних напрямках”, - розповіла про фестиваль Ліна Верес, засновник і керівник театру танцю Foresight.

Кілька днів поспіль український хореограф-постановник та художній керівник театру танцю Foresight - Олександр Лещенко, разом з провідними артистами свого балету проводив різні танцювальні майстер-класи для всіх учасників фестивалю: підлітки і юні танцюристи від 7 років, новачки та профі, сольні артисти і танцювальні колективи. Найцікавішим було те, що хореографи змінювали локації проведення майстер-класів і це було родзинкою та додавало гарного настрою: танцювальні класи проводили на майданчику під кронами дерев, на пляжі - прямо біля моря, на площі у місті. І кожного разу це був неймовірний заряд енергії.

У перервах між майстер-класами, танцювальними інтенсивами і тренінгами артисти театру танцю Foresight мали можливість поніжитися на золотистому пляжі, насолодитися чистою, спокійною й теплою морською водою, прогулятися мальовничими дюнами і спробувати місцеву лікувальну мінеральну воду.

Головною подією, звичайно, стала конкурсна програма, яка пройшла в рамках фестивалю «Танцюй Українське». Десятки сольних артистів і танцювальних колективів боролися за право називати себе кращими та головний приз - 1000 євро. Визначало найяскравіших і найталановитіших конкурсантів дуже суворе, але дуже справедливе журі, яке на Гала-концерті нагородило кожного учасника кубками та дипломами. Всі діти отримали заслужено свої нагороди, але було три колективи, які змогли утримати на собі більшу увагу суддів, тому вони отримали призовий фонд!

Після нагородження переможців, Олександр Лещенко та Форсайт виступили перед учасниками фестивалю, а також для всіх глядачів, які були присутні на концерті — а це туристи й мешканці Болгарії. Також у гала-концерт були відібрані кращі конкурсні номери колективів, діти виступили на великій сцені разом з Форсайт.

“Я радий, що ми знову провели свій фестиваль «Танцюй українське»! Це чудово, коли вдається правильно поєднувати роботу з відпочинком і у нас це вийшло! Ми надихнули кілька сотень дітей до нових сходинок їх творчості! До речі, ми вирішили згадати дитинство і намазати всіх зубною пастою!) Це ж табір і без «королівської ночі» не обійтися!)) Якщо коротко, то були вимазані всі і все!)) Ми почали ходити по кімнатах вчотирьох, а в кінці нас було чоловік 20, оскільки діти прокидалися і хотіли далі з нами йти!” - поділився спогадами про фестиваль хореограф та художній керівник театру танцю Foresight Олександр Лещенко.

Цьогорічний фестиваль танцю «Танцюй Українське» став яскравою подією для учасників та всіх відпочиваючих у Болгарії. Нагадаємо, що протягом року Олександр Лещенко дає майстер класи по всій Україні, а також у своїх школах танцю «Форсайт».

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист