ТОП-5 ПОКАЗНИКІВ ЯКІСНОГО БЕНЗИНУ

фото:zaknews.in.ua

Якщо на сніданок, обід і вечерю їсти лише фаст-фуд, рано чи пізно постраждає шлунково-кишковий тракт. Так і в машині, якщо в баку буде постійно неякісний бензин, дуже скоро доведеться ремонтувати систему подачі палива, двигуни та свічки.

Сьогодні ми будемо розібратися, як визначити якість бензину до того, як залити його в бак.

Колір. Наберіть бензин в прозору ємність, подивіться на світло: У якісному паливі не буде жодних домішок, а колір буде блідо-жовтим. Виняток - мережеві заправки, які за допомогою підфарбовування захищають свою продукцію від підробок. Якщо ви підозрюєте, що в бензин додана вода, можна провести нескладний тест: додайте марганцівку. Колір палива змінився на рожевий? Це означає, що в нього додали воду. Є ще один спосіб визначити наявність домішок в паливі: налийте на аркуш паперу трохи бензину. Якщо після висихання на ньому залишилися жовті сліди, то довіряти такому бензину не варто.

Запах. Насторожити повинен запах, не характерний для нафтопродуктів - наприклад, сірководень або нафталін. Наявність таких запахів говорить про те, що октанове число бензину намагалися підвищити штучно за допомогою «присадки». Таким паливом краще не заправлятися.

Осад. Налийте трохи палива в прозору ємність і почекайте 10 хвилин. Якщо з'явився осад, то, швидше за все, куплений Вами бензин неякісний.

На дотик. Капніть бензином на руку. Якісне пальне сушить шкіру. Якщо є домішки дизпалива, бензин розмажеться жирною плямою.

Дослідним шляхом. Є ще спосіб визначити якість палива до того, як залити його в бак. Капніть трохи бензину на скло і підпаліть його. Якщо після згоряння слід на склі залишився блакитного або білого відтінку, це означає, що домішок немає або їх дуже мало.

Це були всі основні показники, за якими можна відрізнити якісний бензин.

То ж, будьте уважні та обережні!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист