Stella Sezon — Sniff the cat: відчуй заспокійливу силу котиків

Співачка з чарівним голосом та композиторка Stella Sezon продовжує розширяти кордони сучасної української музики та представляє новий сингл Sniff the cat, під який можна не тільки танцювати, а й задуматися про природу психічних проблем та залежностей. 

Сингл Sniff the cat має унікальну історію створення та є частиною не простої особистої й творчої історії артистки: «Пісня була написана в один з найважчих моментів мого життя. Тоді я втратила голос, а на голосових зв'язках утворилися вузли, через що я навіть не знала, чи зможу нормально співати. Спів для мене — така ж необхідність, як і дихати. Тому, я була в дуже важкому стані, здавалося, що боліла навіть душа», — розповідає авторка. 

Трек має назву Sniff the cat («Понюхай кота»), і ми певні, що ви ніколи не знайдете пісню з подібною назвою. Але таку назву пісня отримала не просто так, це не забаганка авторки та навіть не спосіб привернути увагу: «Ця пісня про людину з її тривожним розладом, депресією та про легкі способи підтримки у вигляді залежностей. Я не використовую слово наркотики, а використовую образ кота, якого хочеться нюхати, що дозволяє відволіктися від проблем, заспокоїтись та насолодитися життям хоч на мить» — пояснила Stella Sezon.

Всі ми знаємо котоманів, які не лише пестують пухнастиків, а й нюхають їх, використовуючи це для задоволення.  Ця звичка також часто трансформується в певну залежність. Коти стають не тільки домашніми улюбленцями, а й засобом боротьби з самотністю, депресією, тривожністю та іншими ментальними проблемами.

Майбутній хіт Sniff the cat не повинен був звучати у виконанні авторки та писався під продаж. «Ця пісня була створена випадково. В той день в нас була вечірка в компанії друзів. Вже під час неї  я згадала, що мені треба вже завтра здати трек на продаж. Тому, ми перемістилися у нашу студію і  разом швидко створили та записали першу версію пісні. Цю атмосферу свята та відриву у важкі часи ми зберегли і у сингловій версії», —  пояснила виконавиця.

Прослухавши трек, автори зрозуміли, що це — справжній хіт і вони ніколи не віддадуть його іншим артистам та почали готувати сингл до виходу. 

Під веселий грув Stella Sezon співає про важкі і багато для кого зрозумілі теми: втечу від себе, страх помилок, синдром відкладеного життя, сором, про те, як все набридло. Від усього цього може відволікти кіт, компанія та запах якого допомагає відкласти це все на верхню полицю до найкращих часів.

Sniff the cat — це трек не тільки про тривоги. Він про те, що життя — класне, воно чудове і ми власне маємо доступ до шведського столу, де можемо насолоджуватися усім. Але наші тривоги та страхи, майже завжди псують смак до життя.  

Одним з основних меседжів пісні також є те, що не треба терпіти самотність. Ми не одні зі своїми проблемами та бідами, ми можемо підтримувати один одного через власну призму сукупності концепцій, вірувань, інновацій, технологій та систем. 

Слухаючи майбутній хіт Sniff the cat неможливо стояти на місці: гітара та біт створюють латинський настрій. Також ми можемо почути містичний рагатон із депресивним настроєм у тексті англійською мовою, який змінюється знову на фієсту, коли відбувається зустріч із диво-котом.

Третій куплет пісні побудований на основній партії фортепіано в сальсі з духовими інструментами, що підсилюють латинський, сонячний настрій. Проте біт та реп українською мовою створюють хіп-хоп, що качає.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист