СПІВАЧКА РУСЛАНА ГОТУЄ МАСШТАБНИЙ ПРОЕКТ ДО ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!

23 серпня у столиці Гетьманщини, Батурині, відбудеться Великий благочинний проект Руслани - фестиваль "Батурин. Ренесанс Незалежності". Концерт  пройде на площі перед палацом гетьмана Розумовського.

Чому Батурин? Багатовікова історія українського народу, насамперед літопис життів та смертей народу-великомученика, на долю якого випало досить лиха…

Людина має завжди пам’ятати звідки вона родом, де її коріння, глибоко знати історію свого народу, його мову, культуру.

Серед сотень стародавніх міст України є кілька найдорожчих для кожного українця. Одне з них - Батурин - гетьманська столиця, що підхопила естафету української державності за специфічних умов XVII-XVIII сторіч.

Для кожного з нас українська земля свята. Вся, від краю до краю. Та є на мапі держави місця - святіші святого, бо освячені кров’ю дідів і прадідів, пращурів, що, не вагаючись, клали своє життя на вівтар свободи України. Як захисники Батурина, що загинули, але не здалися ворогам

Та не лише жертовною кров’ю живе в пам’яті народу Батурин.

Це так само місце духовного Відродження України та центр розквіту мистецтв Гетьманської доби.  

Завдяки діяльності Д. Бортнянського, А. Веделя, М. Березовського Українська духовна музика переживала «золоту добу» й була відома в усій Європі. Уже в середині XVIII ст. у Глухові було відкрито співочу школу, а при дворі гетьмана Розумовського діяв музичний театр.

Концерти, опери, балети й музичні комедії ставили під керівництвом як українських, так і італійських музикантів.

Крім візуальних та сакральних символів державності, ми хочемо передати вишуканість і шляхетність тієї епохи - образ української інтелігенції, який несла Гетьманщина. Концерт у столиці Гетьманщини із симфонічним оркестром та українськими музикантами-віртуозами, щоби відтворити дух культурного та національного відродження часів гетьмана Розумовського та європейську сутність Української державності.

 - День Незалежності - це те свято, яке всі українці святкують серцем. У нас є свій маленький слоган: "Україна - там, де ми".  Цього року мені захотілося на  День Незалежності бути саме тут! Просто відчути себе українкою, на своїй землі, серед близьких по пісні, близьких по духу. - розповіла Руслана

 До проекту Руслана долучила багатьох друзів-артистів: Сашко Положинський та гурт "Тартак", Тоня Матвієнко, українські віртуози Василь Попадюк та Олесь Журавчак, гурт "Kozak Sistem", Katya Chilly, шоу-балет "Життя". Концерт Руслани та українських зірок відбудеться із симфонічним оркестром «Київська Камерата». Ведучий Тімур Мірошниченко. Кожен артист подарує глядачам частинку своєї душі, справжнє свято державності і єднання.  Автор ідеї та продюсер проекту - Руслана.

 - День Незалежності – особливе свято. Для кожного українця, для мене, для кожного з вас. Ми чекаємо, щоб зібратися разом і відчути дух нашої країни, відчути те, що нас об'єднує понад усе. Це День народження нашої країни, народження наших надій, мрій. У цей день ми чекаємо особливої музики. Особливих концертів. І безперечно, найкраще робити ці особливі концерти в особливих місцях - місцях, де творилася Українська Держава, місцях, де ми розуміємо, заради чого ми боремося за неї так віддано.

Батурине, дай нам натхнення та енергію свободи! 23 серпня я чекаю всіх вас на особливий концерт. Де зберемося ми, всі музиканти, і по-чесному заспіваємо для кожного з вас на честь України. Живий симфонічний оркестр, рок-гурти, мої друзі і колеги. Це унікальне місце. Палац гетьмана Розумовського. Унікальне тим, що там створювалася українська держава. Вже тоді ми були Європою. Давайте згадаємо це, щоб ми розуміли, куди нам рухатися далі. З прийдешнім Днем Незалежності. Я чекаю вас у Батурині.  - прокоментувала співачка.

23 серпня! Великий благочинний проект Руслани - фестиваль "Батурин. Ренесанс Незалежності". Концерт на площі перед палацом гетьмана Розумовського.

Вхід вільний!

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист