ПРОЇЗД ПО ПОДІЛЬСЬКОМУ МОСТУ МОЖУТЬ ЗРОБИТИ ПЛАТНИМ

фото:uk.wikipedia.org

Проїзд по Подільсько-Воскресенському мосту, який з'єднує Поділ із Воскресенкою й Райдужним масивом можуть зробити платним.

Про це заявив перший заступник голови Київської міськадміністрації Геннадій Пліс в інтерв'ю "44.ua".

"Міст може бути платним тільки для іногородніх. Для місцевих жителів, у яких буде "карта киянина", проїзд буде безкоштовним. Фури, які заїжджають в місто, також мають платити за в'їзд. Оскільки ми не транзитне місто, через яке вони повинні їхати та "вбивати" наші дороги. Або держава буде це нам компенсувати, або ми повинні мати право брати плату за проїзд фур", - сказав Пліс.

Цього року на Подільський міст виділили 1,2 млрд грн, нагадав він. І зауважив, що для завершення будівництва потрібно ще 7 млрд грн.

"З цього приводу ми зараз працюємо з державною владою, яка могла б допомогти у фінансуванні робіт, а також з потенційним інвестором, Німеччиною. До речі, вона готова вкласти гроші в міст тільки в тому випадку, якщо ми надамо державні гарантії по поверненню коштів", - розповів чиновник.

Нагадаємо, що у 2019-му виповниться 40 років, як міська влада зводить цей міст. Проте до 2021 року об'єкт планують добудувати.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист