ПОГОДА НА ЛІТО ТА ОСІНЬ - СПЕКИ НЕ БУДЕ І РАННІ ЗАМОРОЗКИ

В Україні до кінця літа погода не буде екстремально спекотною, тільки в окремі дні температура повітря сягатиме близько 30 градусів, а в середньому - 25-28 тепла, передає Pogliad.ua.

Про це розповіла доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова, зазначивши, що вже восени досить рано прийдуть заморозки.

За її словами, істотне зміни погоди в Україні прийде в кінці липня.

"У липні катастрофічних умов я не бачу за розрахунком моєї моделі довгострокового прогнозування. В середині місяця температура повинна підвищитися, і буде сухо. Опади протягом місяця будуть частіше в окремі дні, ніж в попередніх місяцях. На початку третьої декади в східних областях можливі зливи. На решті території слід очікувати опади ближче до кінця місяця, вони будуть пов'язані з похолоданням, але не сильним. Наприкінці липня буде зміна погодних умов", - розповіла Мартазінова.

Також експерт прогнозує, що в серпні буде менше дощів і, починаючи з другої половини місяця, будуть відзначатися більш посушливі процеси.

У той же час осінь обіцяє бути не дуже приємною - серйозне похолодання може прийти в Україну досить рано.

"Вересень буде дуже сухим і нестійким, а жовтень - холодним, особливо з другої половини місяця. У другій половині жовтня можуть бути вже заморозки, це однозначно", - наголосила Мартазінова.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист