НОВА КІЛЬЦЕВА ДОРОГА КИЄВА МОЖЕ СТАТИ ПЛАТНОЮ

У Києві Велика Кільцева дорога може стати платною, проїзд по ній коштуватиме до 100 грн.

Про це повідомили в департаменті транспорту КМДА, пишуть "Вести".

У департаменті транспорту КМДА обговорюється можливість віддати будівництво інвестору, який міг би потім на дорозі заробляти.

"Кільцеву можуть передати в концесію інвестору на 20-25 років, якщо він вкладе свої гроші в будівництво траси. Щоб покрити витрати, інвестор зможе стягувати плату за проїзд по новій дорозі. Поки що Кільцева будується за рахунок міського бюджету, але місто постійно шукає інвесторів на цей проект", - зазначили у департаменті.

Проїзд по дорозі в залежності від схеми розрахунків може коштувати від 50 до 100 грн.

"Зрозуміти, скільки саме повинні будуть платити водії за проїзд по Кільцевій дорозі, можна за кількома схемами. Враховувати будуть заощаджений час або заощаджене паливо. Якщо проїзд по дорозі допоможе заощадити, наприклад, 2-3 літри бензину, то і брати за це будуть суму, рівну ціні палива. До того ж водій виграє час", - заявив гендиректор компанії з моделювання транспортних потоків А + S Дмитро Беспалов.

Навіть, якщо економія бензину буде незначною, то водії, наприклад, за зекономлені в дорозі години життя готові будуть платити 50-100 грн, додав він.

"Також ця дорога буде важлива для вантажівок, з яких за проїзд братимуть в рази більше", - підкреслив Беспалов.

Плату за проїзд по платній дорозі можуть фіксувати по-різному.

Платити доведеться на контрольних точках, або рахунок виставлять постфактум за допомогою відеокамер, які фіксують номери авто, зазначив Беспалов.

Також плату можуть брати одноразово або ж в залежності від кілометражу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист