НАУКОВЦІ СУМСЬКОГО АГРАРНОГО УНІВЕРСИТЕТУ РОЗРОБИЛИ СУПЕРЕКОЛОГІЧНІ БІОПАКЕТИ

Науковці Сумського аграрного університету розробили суперекологічні біопакети, які розкладаються вже через місяць, а за потреби, їх можна з'їсти. Винахід назвали “Фудбіопак”. І він, до слова, є вже другим ноу-хау від цієї групи  вчених. Спочатку науковці з Сум поставили собі за мету створити еко-аналог звичайного поліетилену. Результатом найперших спроб стали їстівні стаканчики, які за своїми властивостями можуть замінити пластикові аналоги. Сировиною для них став полісахарид у гранулах, які потрібно лише розмочити вододю та покласти під прес у сушильну камеру. Щоправда найперші дослідні екземпляри швидко висихали та ламалися. Шляхом удосконалення формули та технології, після численних тестувань винахідники нарешті досягли бажаного результату. І тепер вдалі пакети зберігаються в лабораторії вже більше місяця, не втрачаючи ані зовнішнього вигляду ані своїх практичних властивостей. Зараз учені працюють над смаковими якостями еко-тари, аби за потреби та перетворювалася на швидкий перекус. "Ми хочемо, аби ці пакети та стаканчики можна було б наприклад нарізати як звичайну локшину, замочити окропом і їсти" - говорить доцент факультету харчових технологій СНАУ Дмитро Бідюк. 

Їдею та перші зразки так званої смакотари науковці повезуть у Копенгаген на світовий конкурс стартапів.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист