LETAY записав власну версію відомої пісні співачки Гайтани.

     

Коли наприкінці 2018-го Іллі Letay спало на думку взяти участь в талант-шоу «Голос країни», водночас постало питання що саме заспівати на першому етапі – етапі «сліпих прослуховувань». В поле зору потрапив відомий гіт Гайтани «Два вікна». Музикант згадує: «Я почав шукати відому українську пісню, яку зможу цікаво переробити. Хотів, щоб моє виконання відразу впізнавалось, але й щоб дивувало те, як саме я переробив пісню. Мені взагалі подобається грати на протилежностях. Тобто, переспівати моїм вокалом пісню, яка в оригіналі співається жіночим вокалом, зробити з швидкого аранжування повільне, з веселого - сумне (або навпаки) і так далі. У випадку з "Два вікна" Гайтани все співпало ідеально, і першу версію аранжування я зробив дуже швидко…» Втім, в останній момент було вирішено відмовитись від участі в «Голосі» і задум був «заморожений».
    Хоч в планах проекту і лишалось випустити «Два вікна», проте в таймінгу так і не знаходилось зручної шпарини. Ностальгуючи за ідеєю, Ілля минулого року навіть жартома виклав в Інстаграмі фрагмент акустичного виконання треку.
    Друге «вікно можливостей» відкрилось знову в зв’язку з «Голосом Країни». Співак таки вирішив взяти в ньому участь, тож довго ламати голову яку пісню виконати на першому етапі талант-шоу, яке відбувається цього року вже водинадцяте, не довелось. Аранжування було трохи дошліфоване і Ілля втілив його на сцені разом з музикантами шоу так впевнено, що не лишив шансів Надії Дорофеєвій та Олегу Виннику (Олег навіть впізнав Іллю по голосу), які повернулись до Іллі. Врешті Резніков обрав команду Дорофеєвої.
    Відтак пісню було вирішено, не гаячи часу, випустити синглом від LETAY, що і відбувається майже одразу після ефіру «Голосу». Бек-вокал заспівала одна з учасниць шоу Ірина Гребеновська, тож цікаво тепер дізнатися чи пройшла вона естап «сліпих прослуховувань» Ілля познайомився з Іриною вже на проєкті, дівчина - професійна викладачка вокалу. Резніков каже, що все було просто: «Вона любить колаборації, має цікавий тембр, тож ми швидко домовились і все вийшло круто!» До запису пісні долучився музикант відомого гурту KOZAK SYSTEM Сергій Соловій - в пісні звучить саме його труба. Як завжди спродюсував все Ілля самостійно, а до студійної фіналізації долучився музичний продюсер Сергій Круценко.
    В планах LETAY є ще декілька каверів відомих треків, цей вектор надихає Іллю своєю експериментальністю та непередбачуваністю. Водночас переробляти чужі пісні – процес доволі специфічний, музикант коментує це таким чином: «По-перше, є відповідальність і певний виклик. Відомий оригінал люди вже знають, тому треба постаратись, щоб не зробити гірше. По-друге, треба робити одночасно впізнавано (зберігаючи важливі мелодії) і по-своєму, щоб це було цікаво. Особисто я не пам`ятаю такого, щоб мені сподобався якийсь кавер на відому пісню, де все перекручено до невпізнаваності.»
    Судячи з коменту у фейсбуці, нова версія пісні сподобалась і самій Гайтані, з якою, до речі, Ілля ще незнайомий)

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист