КИЇВ ПЕРЕХОДИТЬ НА БЕЗГОТІВКОВУ ОПЛАТУ ПАРКУВАННЯ: ЇХ ЦІНА, СПОСОБИ ОПЛАТИ, ЯК ВОНИ ПРАЦЮЮТЬ

фото:fainaidea.com

Завтра, 10 серпня, у Києві заплатити за парковку можна буде тільки безготівково. Є чотири способи оплати: за допомогою платіжного купона, який можна купити в кіоску, паркомата, мобільного додатку і скретч-карти, відправивши СМС.

Є три зони паркування: 1, 2 і 3. Вони відрізняються один від одного тарифами, але у вихідні з 00:00 до 24:00 - парковка безкоштовна.

По буднях:

1 зона з 8:00 до 22:00 - 10 гривень за годину

2 зона з 8:00 до 22:00 - 7 гривень за годину

3 зона з 8:00 до 22:00 - 5 гривень за годину

Карта майданчиків для паркування тут.

Мобільний додаток

Найлегший спосіб оплати. Завантажити додаток для IOS тут, Android тут. Вам потрібно прив'язати свою банківську картку до програми та сплачувати парковку з неї. Це офіційний додаток "Київтранспарксервіс".

Скертч-карта для СМС

Якщо у вас немає смартфона, то вам підійде такий спосіб оплати парковки. Вам потрібно купити скретч-картку. Сплатити з її допомогою парковку потрібно так:

- Ви купуєте її на певну кількість гривень, наприклад, на 50. Для початку вам треба поповнити свій паркувальний рахунок. Для цього необхідно відправити СМС з кодом поповнення на номер 516.

- При паркуванні, слід відправити СМС з номером територіальної зони (1,2 або 3), реєстраційний номер машини на той же номер 516. У відповідь вам прийде повідомлення з підтвердженням операції, цей час стане початком вашої парковки.

- Щоб відзначити, що ви закінчили свою парковку, треба відправити СМС з буквою "С" на номер 516 або зателефонувати на цей же номер.

Адреси, де можна купити скретч-карту тут. Так само купити її можна в кіосках "Союздрук".

Місячна карта і паркувальний талон

Це ще один спосіб оплати парковки. Картки та паркувальний талон теж визначені під свою зону: 1, 2 або 3.

Користуватися ними так: для початку паркування її досить покласти лицьовою стороною під лобове скло автомобіля. Якщо ви будете користуватися талоном на годину, на ньому відзначте тривалість паркування і знову ж розмістіть його лицьовою стороною під лобове скло вашого авто.

Талони виглядають ось так:

Купити їх можна в кіосках "Союздрук" або тут.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист