КАБМІН ЗАТВЕРДИВ НОВІ ШТРАФИ ЗА ПОРУШЕННЯ ПДР

фото:gazeta.lviv.ua

Арсен Аваков у своєму блозі оприлюднив інформацію про нововведення у сфері безпеки дорожнього руху, адже Кабмін погодив посилене покарання за порушення на дорогах, пише AutoKiev.

У кілька разів зростуть штрафи за низку адміністративних правопорушень. Наприклад, буде введено обмеження швидкості руху транспорту по місту до 50 км/год, а штраф за його порушення зросте від 510 грн до 3400 грн.

Стосовно п’яних водіїв, що спровокували ДТП: за порушення, якщо воно спричинило середні тілесні ушкодження, хочуть саджати на строк до 3 років з позбавленням права керування на 3-5 років, у разі тяжких ушкоджень або загибелі — покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.

За керування автомобілем без водійського посвідчення пропонується збільшити штраф з 510 грн до 10200 грн, а при повторному такому правопорушенні – до 40 800 грн.

Одним із основних пунктів змін є вжиття заходів щодо практичного впровадження системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Прем’єр-міністр запевняє, що така система правил та покарань значно вплине на сьогоднішню ситуацію на дорогах України, адже подібна система впроваджена у країнах Європи і наочно демонструє поліпшення ситуації. Зокрема в Польщі кількість ДТП зменшилась на 30 % після введення автоматичної фіксації порушень ПДР.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист