ХРИСТИНА СОЛОВІЙ ЗАСПІВАЛА З ЛЮБОМИРОМ МЕЛЬНИКОМ

Христина Соловій опублікувала живий виступ з композитором Любомиром

 

Мельником, одним з найвідоміших сучасних неокласиків, визнаним
найшвидшим піаністом в світі. Разом з Христиною вони виконують акустичну версію синглу "Fortepiano" з майбутнього альбому співачки у супроводі одного рояля.
Спонтанна кооперація була ініційована співачкою, яка надихнулася
незвичайною грою піаніста. Культовий музикант з українським корінням, славиться технікою гри найшвидших арпеджіо. Був зафіксований рекорд, коли маестро грав мелодію, витягуючи 19,5 ноти щомиті кожною рукою одночасно.
Любомир Мельник: «Я захоплений творчістю Христини. Вона дивовижна. мені дуже приємно, що вона запропонувала колаборації. Її музика - значно глибше, ніж сучасний поп. Пісня "Fortepiano" дуже природна, її красу хотілося перекласти на звучання рояля. Поєднання двох елементів фортепіано і вокалу - це вишукана класика. Упевнений, меломанам сподобається. »
Любомир прибув в Україну 30 березня всього за день заради запису дуету. Як зізнається співачка ідея кооперації прийшла дуже несподівано і до кінця не вірила, що вдасться реалізувати. Зйомки були заплановані ще місяць тому, але через насичений графік, день запису був затверджений за кілька годин до зйомок.
Христина Соловій: "Спочатку це здавалося нереальним, але я наважилася написати Любомиру і отримала швидку відповідь. У нас було кілька годин до зйомок, коли ми робили аранжування. Це, фактично, імпровізація. Наша перша зустріч була дуже емоційною. Ми впевнені, наша музика кардинального різного жанру, але в той же час вона досягає коренів українського народного мелосу. "
Кліп Fortepiano зібрав понад 4 мільйони переглядів на Youtube і увійде в новий авторський альбом Христини Соловій.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист