FORD ПОЧИНАЄ ВИПРОБУВАННЯ НОВОЇ ТЕХНОЛОГІЇ ГІБРИДНОЇ РЕАЛЬНОСТІ У ПРОЕКТУВАННІ АВТО

Дизайнери Ford почали переходити з глини на окуляри гібридної реальності та програмне забезпечення для візуалізації — з ними можна змінити елементи дизайну автомобіля, такі як бічні дзеркала, решітки, інтер'єр салону тощо, за лічені секунди.

У дизайнерській студії компанії Ford у м. Дірборн пілотне випробування технології Microsoft HoloLens проводиться вже протягом року. З її допомогою дизайнери можуть бачити віртуальні елементи дизайну, що пропонуються, ніби вони вже є частиною реальних автомобілів. Дизайнери скоротили час на відбір різних форм, розмірів та текстур майбутніх елементів автомобіля з тижнів і місяців, якби для цього використовувалися виготовлені з глини моделі автомобілів, до годин і навіть хвилин. Тепер Ford починає повномасштабне випробування цієї новітньої технології в різних країнах світу.

Технологія HoloLens створює гібридну реальність, яка дає змогу дизайнерам за допомогою безпровідних окулярів бачити голограмні фонові зображення фотографічної якості. Рухом одного пальця можна змінити та переглянути численні варіанти дизайну, які віртуально проектуються на реальний автомобіль або його модель із глини.

Коли дизайнери в окулярах Microsoft HoloLens рухаються навколо реального автомобіля, вони сканують оточення та створюють його карту з набагато більшою точністю, ніж система GPS, щоб відтворювати голограми та зображення під тим кутом, під яким дивляться на автомобіль. Роботу цього портативного безпровідного голографічного приладу забезпечує міні-комп'ютер с потужною операційною системою Windows 10, вбудований в окуляри. Раніше дизайнерам та інженерам доводилося використовувати окуляри віртуальної реальності з кабелями, що підключаються до ПК.

Дизайнери бачать тривимірні зображення елементів оформлення так, ніби вони вже є реальними частинами автомобіля. Це дає змогу швидко оцінити дизайн, зробити необхідні зміни та визначити прийнятні варіанти оформлення на більш ранній стадії розробки.

Компанія Ford використовує технологію HoloLens також для налагодження співпраці між дизайнерами та інженерами та кращого розуміння того, як сприйняття автомобіля майбутніми покупцями. Наприклад, ця технологія дає змогу дизайнерам та інженерам одночасно оцінити майже в реальному часі, наскільки естетично виглядає нове бічне дзеркало та як буде в ньому водій бачити оточення.

Сьогодні вивчення варіантів дизайну решітки може потребувати днів, а використання системи HoloLens дає змогу дизайнерам та інженерам випробувати низку різних варіантів протягом декількох годин. Окуляри гібридної реальності можна синхронізувати, для того щоб кілька розробників могли бачити елемент дизайну одночасно — це значно полегшує співпрацю. Також можна робити аудіозаписи зауважень (високотехнологічна версія паперу для нотаток) для членів команди, які працюють в інших часових зонах або дистанційно.

Крім повномасштабного випробування використання технології HoloLens для розробки дизайну, компанія Ford також вивчає можливості її використання в інших процесах розробки та проектування автомобілів, щоб зміцнити провідні позиції компанії у використанні сучасних технологій візуалізації, таких як віртуальна реальність.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист