ФФУ ЗАПУСТИЛА ПЕРШИЙ В УКРАЇНІ ЗАВОД З ВИРОБНИЦТВА ШТУЧНОГО ПОКРИТТЯ ДЛЯ ФУТБОЛЬНИХ ПОЛІВ

Сьогодні о 12:00 біля села Мартусівка у Київській області відбулась урочиста церемонія відкриття першого в Україні заводу з виробництва штучного покриття для мультиспортивних майданчиків та професійних футбольних полів.

На заході були присутні президент ФФУ Андрій Павелко, голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган та віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко.

У своїй промові, Андрій Павелко повідомив, що завод повністю належить Федерації футболу України та працює під назвою ТОВ «ФФУ Продакшн». Для його будівництва не залучались бюджетні та кредитні кошти. Цей проект став можливий завдяки ініціативі ФФУ та підтримці ФІФА, а загальний обсяг інвестицій склав близько 10 млн доларів США.

Виступаючи другим, голова Київської обласної держадміністрації Олександр Горган, запевнив, що цей регіон першим замовить шість футбольних полів та буде всіляко сприяти розвитку та підтримці роботи заводу.

А от віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко сказав, що занепокоєний депопуляцією. І першочерговим завданням є розвиток спортивної інфраструктури. Можливості для цього є, адже місцеві бюджети зараз отримують достатньо великі кошти у рамках децентралізації.

Обладнання та матеріали

Технологія виготовлення покриття належить відомій німецькій компанії Polytan, яка з 1969 року є одним зі світових лідерів з виробництва штучних спортивних покриттів та рекомендована FIFA, FIH та IRB. 

ТОВ «ФФУ Продакшн» буде працювати на сучасному обладнанні провідних європейських компаній CAMPEN Machinery A/S (Данія) та Tufting Machinery Services (Великобританія).

Також на базі заводу є окрема лінія каскадного типу з перероблення використаних автомобільних шин від компанії EcoGreen. На ній буде виготовлятися гумовий гранулят, який використовується для засипки штучних газонів, створення бігових доріжок, гумових матів, тощо.

Загалом, потужності заводу «ФФУ Продакшн» складають біля 700 000 м² штучного покриття на рік, але, у разі необхідності, їх можна збільшити до 2 млн м² на рік. Зараз завод може забезпечити виробництво 100 повнорозмірних футбольних полів на рік або 700 майданчиків для міні-футболу формату 42x22 м.

Відзначимо, що для українського ринку «ФФУ Продакшн» створило власну торгову марку «ПОЛЕ». Під нею буде виготовлятися вся продукція заводу.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист