ЕДІТ ПІАФ НА «АЛЕЇ ЗІРОК» РЕТРО FM

Сьогодні на Алеї Зірок Ретро FM зустрічаємо виконавицю, котра не просто вважається символом, голосом і навіть душею Франції. Вона і є сама Франція: тендітна, ніжна, неповторна, достойна захоплення, наслідування, поваги і справжньої любові, а головне, вона, без перебільшення, відома всім і кожному. Єдина і неповторна Едіт Піаф.

Колись, після її концерту, в одному з французьких видань з’явилась стаття про те, що її талант не має меж: ані в часі, ні в просторі; її пісні - доречні завжди: і коли на душі тепло та радісно, і коли невимовно боляче; і коли ти - найщасливіша людина на світі, і коли - самотність - єдиний супутник в житті. В її піснях - не просто розуміння, чи досвід, в них - ціле життя, дуже не просте в її, зокрема, випадку, однак тільки вона і вміла передати всі його барви так, що кожне слово набувало свого змісту для кожного, хто слухав і чув саме її. Її шлях на вершину музичного Олімпу був непростим, однак,  саме це згодом і спонукало Едіт Піаф з усіх сил допомагати юним талантам, адже вона сама знала, як непросто досягти визнання, коли у тебе немає нічого, крім голосу і щирого бажання співати.

Існує історія про те, що напередодні свого першого виступу у кабаре вона зрозуміла, що просто не має в чому вийти на публіку, а оскільки в коштах майбутня зірка була досить обмежена, вона придбала пряжу і цілу ніч в’язала собі плаття (яке до моменту виступу їй таки не вдалось закінчити і ситуацію довелось рятувати звичайною хустиною, яку Едіт Піаф використала, як накидку). Вийшовши на сцену, вона страшенно перелякалась, однак на зміну страху миттєво прийшло розуміння, що ніхто і ніщо не може змусити її боятись, чи тим більше, соромитись того, що вона відчуває. І, якщо вона відчувала, що може допомогти - просити про це не було жодної необхідності:  під час війни, вона не раз виступала в таборах для полонених на території Німеччини і після концерту сама попросила сфотографуватись «на пам'ять», щоб потім, в Парижі, виготовити фальшиві документи і при наступному концерті під виглядом автографів роздати ці документи полоненим, аби після втечі вони змогли дістатись додому. Тоді їй вдалось врятувати щонайменше 120 людей (декого з них, вона зуміла вивезти одразу після концерту – під виглядом своїх музикантів), однак, сама вона не вважала це подвигом і була переконана, що це – крапля в морі і зупинятись не можна ніколи, навіть, коли зовсім немає сил.

До слова, перед її останнім виступом лікарі таки заборонили їй виходити на сцену, однак, зупинити Едіт Піаф, котра хотіла співати не міг ніхто і ніщо, принаймні, вона в це справді вірила

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист