ДИПЛОМАТАМ МОЖУТЬ ДОЗВОЛИТИ ПІЛЬГОВЕ РОЗМИТНЕННЯ АВТО

Президент Петро Порошенко хоче надати всім українським дипломатам можливість спрощеного і пільгового ввезення автомобілів на митну територію України. Відповідні норми закладені в його законопроекті №7323 від 20 листопада 2017 року.

Про це пише UBR.

Це пояснюється прагненням відновити справедливість. Адже зараз Україна виділяє надто мало коштів на купівлю та утримання автопарків своїх посольств і консульств, а дипломати змушені виконувати службові обов’язки на особистому автотранспорті.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що в низці країн існують обмеження і додаткові зобов’язання при реалізації автомобіля після завершення іноземним дипломатом довготермінового відрядження. Через що українські посли вкрай неохоче купують машини за кордоном.

Тому президент пропонує звільнити від сплати митних зборів всіх дипломатів, які ввозять в Україну придбані за кордоном машини. За умови, що вони перебували у відрядженні не менше 2-х років.

Акційні умови поширюються тільки на один автомобіль, за умови, що його вартість не перевищує 30% від суми компенсаційних виплат в іноземній валюті, що виплачуються відповідно до закону працівникам дипломатичної служби.

Крім іншого, продати такий автомобіль в Україні можна буде лише через рік, після ввезення. В іншому випадку дипломату доведеться сплатити митний збір.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист