5 речей, які може зіпсувати кондиціонер для білизни

Використання кондиціонера для білизни – чудовий спосіб зробити речі після прання м'якими і ароматними. Але прати ним все підряд – велика помилка. Є кілька типів речей, які після контакту з кондиціонером можуть зіпсуватися.

Рушники

Махрові рушники, випрані без додавання кондиціонеру і з кондиціонером – дві величезні різниці. У першому випадку вони зазвичай стають жорсткими – аж дряпаються. У другому – м’які й дуже приємні на дотик. Однак з часом ви можете помітити, що вони почали погано вбирати вологу, а ще перестали благородно пахнути. Справа в тому, що після контакту з пом’якшувачем структура тканини змінюється: у волокнах застоюється волога (саме тому рушники погано витирають) і виділяє неприємний аромат.

Речі з еластаном

Він присутній у всіх тканинах, які мають здатність у більшій чи меншій мірі розтягуватися. Стрейчеві джинси, білизна, купальники – еластан є скрізь. Усі ці речі краще прати без кондиціонеру. Він забиває волокна тканини, і вона з часом втрачає свої властивості.

Спортивний одяг із синтетичних матеріалів

Як правило, це спеціальні тканин, які забезпечують гарну циркуляцію повітря і швидко виводять вологу. Кондиціонер для прання залишає після себе невидиму плівку на тканині, ускладнюючи ці процеси. Іншими словами, одяг втрачає свої властивості.

Кашемирові та мохерові речі

Вони м’які і дуже теплі. Але кондиціонер може пошкодити волокна. Після такого прання (звичайно ж, на делікатному режимі) мохер і кашемир вже не можуть у повній мірі зберігати тепло. А ще вони стають ніби липкими на дотик, тому що з цих тканин кондиціонер погано виполіскується.

Тканини з водовідштовхувальними властивостями

Ваша курточка більше не буде надійним захистом від негоди. Тканина, з якої вона пошита, просочена спеціальним розчином, який має водовідштовхувальні властивості. Кондиціонер порушує структуру матеріалу, і ці властивості зменшуються.

Вас це може зацікавити: Спробуйте цей дешевий і ефективний спосіб виводити плями – він стане вашим улюбленим

Дуже несподівано: для чого  в пральну машину додавати горілку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист