24 ГОДИНИ ЛЕ-МАНА: ДЕБЮТ НОВОГО 911 RSR

24 години Ле-Мана - це вічна класика. Сьогодні та завтра гонка буде проведена в 85-й раз, і на старт легендарної траси Circuit des 24 Heures знову вийдуть 60 автомобілів і 180 гонщиків. Porsche з 18 перемогами в загальному заліку і 105 перемогами в класі є найуспішнішим виробником за всю історію престижної 24-годинної гонки і в цьому році теж має широке представництво.

Команда Porsche GT виступає на двох нових 911 RSR в класі GTE-Pro, де традиційно дуже сильна конкуренція. Для 510-сильних гоночних автомобілів, які були розроблені автоспортивним відділенням Porsche в Вайссаху на базі сьомого покоління ікони спортивного автомобіля, «дев'ятсот одинадцятого», це буде дебют в найбільш напруженій гонці світу. Разом з двома 919 Hybrid в класі LMP1, а також чотирма 911 RSR 2015 модельного року, на яких виступає клієнтська команда Porsche в класі GTE-Am, всього в Ле-Мані на старт виходить десять автомобілів Porsche, а також 13 заводських пілотів Porsche і один молодий професіонал.

Привабливість 24 годин Ле-Мана настільки ж унікальна, як і вимоги до гонщиків та команд. Це пов'язано не в останню чергу з Circuit des 24 Heures протяжністю у з 13.629 кілометри, що представляє собою комбінацію гоночної траси і звичайних заміських доріг загального користування. Легендарними є повороти, такий як Mulsanne і Terte Rouge, а також майже 5-кілометрова пряма Hunaudieres. У переліку переможців себе увічнили кращі світові гонщики, і навіть Голлівуд спорудив пам'ятник престижній класичній марафонській гонці у французькій провінції: фільм «Ле-Ман» зі Стівом Маккуїном в головній ролі вийшов на екрани в 1970 році і вважається кращим фільмом про гоночний спорт всіх часів.

У класі GTE-Pro кокпіт в новому 911 RSR зі стартовим номером 91 ділять між собою Ріхард Литц (Австрія), Фредерік Маковецькі (Франція) і Патрік Піле (Франція). Другим 911 RSR (стартовий номер 92) команди Porsche GT керують Міхаель Крістенсен (Данія), Кевін Естр (Франція) і Дірк Вернер (Вюрцбург, Німеччина). У класі GTE-Am клієнтську команду Рorsche в 24-годиних  змаганнях представляють чотири 911 RSR 2015 модельного року. Свій дебют у Ле-Мане святкує молодий професіонал Porsche Маттео Кайролі (Італія). Він виходить на старт разом з Крістіаном Рідом (Шенебург, Німеччина) і Марвіном Дінстом (Лампертхайм, Німеччина) за команду Dempsey Proton Racing (номер 77). Заводський пілот Porsche Патрік Лонг (США) на 911 RSR команди Proton Competition під стартовим номером 93 в 14-й раз виступає у Ле-Мані - на цей раз разом з Абдулазізом Турки Аль-Файсалом (Саудівська Аравія) і Майком Хедлундом (США). Пілоти другого 911-го команди Proton Competition (номер 88) - це колишній юніор Porsche Клаус Бахлер (Австрія), Стефан Лемере (Бельгія) і Халед Аль-Кубайсі (Абу-Дабі). На 911 RSR команди Gulf Racing (номер 86) у класичній марафонській гонці беруть участь британці Бен Баркер і Майкл Уейнрайт, а також Нік Фостер (Австралія).

Зазначається, що гонка розпочнеться сьогодні о 15.00 за середньоєвропейським часом (16:00 за київським часом). 

Трансляції в прямому ефірі по телебаченню і в Інтернеті Канал Eurosport 1 буде в прямому ефірі транслювати всю гонку від старту до нагородження переможців. Також в прямому ефірі транслюватимуться вільне тренування, кваліфікаційні заїзди  і розминка. Прямі трансляції будуть доповнені аналізом гонки, який дасть рекордсмен Ле-Мана Том Крістенсен, а також репортажами і новинами з гоночного парку. У новинний станції n-tv буде п'ять прямих включень: сьогодні з 14:30 до 16:00 і з 19:00 до 21:00 (СЕТ), в також завтра з 00:00 до 02:00, з 08:00 до 10:00, з 12:00 до 13:00 і з 14:00 до 14:45 (СЕТ).

На www.porsche.com/lemans (англійська мова) діятиме 24-годинний мікросайт з прямою трансляцією, в якій будуть використані зйомки з кокпітів заводських автомобілів. Веб-сайт інформуватиме також про хід гонки. Безкоштовна базова версія додатка FIA WEC дозволяє за додаткову плату подивитися репортаж з коментарями протягом всіх 24 годин Ле-Мана, а також надасть інформацію про проміжні результати та інтерв'ю.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист