13 ЛИПНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ СОНЯЧНЕ ЗАТЕМНЕННЯ

У п'ятницю, 13 липня, відбудеться часткове сонячне затемнення: коли і де можна побачити астрономічне явище, фото, поради медиків.

Часткове сонячне затемнення, коли місяць перекриває сонце не повністю, почнеться о 4:48 за київським часом, максимального апогею досягне в 6:02, а вже в 7:13 закінчиться.

Спостерігати за природним явищем українці не зможуть.

Найкраще його буде видно австралійцям, які живуть в південній частині країни, наприклад в Мельбурні, а також тим, хто знаходиться у Північній Антарктиді.

З 13 липня почнеться "коридор" затемнень, який триватиме до 11 серпня.

У цей період буде цілих три затемнення: 13 липня - часткове сонячне, 27 липня - місячне (найтриваліше в XXI столітті), 11 серпня - сонячне.

Вплив сонячного затемнення

Синоптики заявляють про те, що затемнення негативно впливає на погоду, наприклад, несподівано починається сильний дощ, в той час, коли ще хвилину тому було жарко.

Медики кажуть, що під час затемнень у людей можуть спостерігатися головні болі, перепади тиску, загострення хронічних хвороб, болю в серці.

Астрологи стверджують, що вплив сонячного затемнення відчувається навіть за два тижні до самої події і відчутно ще 14 днів після нього.

У період до і після затемнення фіксується зростання злочинності, збільшується кількість аварій або інших катастроф і навіть зростає відсоток смертності. Місячні та сонячні катаклізми негативно впливають на поведінку людей, роблячи їх більш агресивними та конфліктними.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист