Як вигулювати собаку, коли в неї тічка

Гуляти з собакою, в якої тічка, – випробування для її господарів і всіх оточуючих. Щоб все пройшло без потрясінь, будьте готові змінити графік прогулянок і маршрут.

Тічка – це фізіологічний процес у тварини, яка досягла статевої зрілості. Починається вона у 6-12 місяців і відбувається 1-2 рази на рік.

Через зміну гормонального фону змінюється поведінка собаки. Навіть покладиста дама стає нервовою, норовливою і імпульсивною. А ще вона приваблює всіх кобелів, які зустрічаються на її шляху, і викликає невдоволення інших собачників.

Щоб не ускладнювати процес вигулювання і уникнути конфліктів, відповідальні господарі повинні дотримуватися елементарних правил.

● Попередьте інших власників собак, що у вашої домашньої улюблениці тічка. Тоді вони теж будуть пильнувати своїх вихованців, щоб не спровокувати непередбачуваних ситуацій.

● Краще за все знайти для прогулянки якесь віддалене місце, від гріха подалі, де ваша дівчинка не буде провокувати кобелів. Почувши запах тічки, вони сходять з розуму, і  готові битися з конкурентами на смерть. Господарям не завжди вдається їх втримати. В результаті можуть постраждати і собаки, і ті, хто їх розтягував. А винні будете ви.

● Не спускайте собаку з повідка. І оком не моргнете, як вона втече в пошуках кавалера. Або кавалер з’явиться, як з-під землі, і ви не встигнете завадити небажаному статевому контакту.

● Скоротіть прогулянку до мінімуму. Так буде менше шансів потрапити в пригоду.

● Носіть при собі спрей – відлякувач для собак. Для тварин він не шкідливий, але допоможе прогнати нав’язливих наречених.

● Не дозволяйте собаці купатися у водоймах. Під час тічки вона дуже легко може підхопити інфекцію.

І наберіться терпіння. Тічка триває близько трьох тижнів…

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист