Помідори дадуть рясний урожай, якщо уникнути цих трьох помилок при посадці в травні 2024

Травень – час висаджувати у ґрунт розсаду помідорів. Але якщо ви припуститесь помилки, на урожай можна не сподіватися.

Помилка 1. Зарано висадити

Тепла погода інколи вводить в оману – люди починають висаджувати розсаду у відкритий ґрунт. Однак експерти радять не поспішати. Справа в тому, що помідори ненавидять занадто сильні коливання температури. А травневі ночі можуть бути холодними.

Для нормального росту помідорам потрібна температура ґрунту приблизно від 13 до 16 °C. Висадка надто рано, коли ґрунт занадто холодний, може уповільнити ріст рослин, перешкодити запиленню. Це призведе до низької якості плодів і збільшить ризик грибкових захворювань через вологу погоду. Тому найкращий період для висаджування розсади – кінець травня.

Саджати потрібно у глибокі лунки, закопуючи до нижнього листка. Тоді закопана частина стебла утворить додаткові корені, рослина буде міцною й гарно плодоноситиме.

Помилка 2. Не видаляти бічні пагони

Під час росту помідорів між листям і стеблом часто утворюються бічні пагони. Вони ростуть дуже швидко. З одного боку, такі пагони дають плоди. З іншого – вони забирають енергію з рослини та зменшують загальний урожай.

Щоб цього уникнути, їх потрібно видалити.

Помилка 3. Обламувати пагони увечері

Найкращий час для видалення бічних пагонів, вважають експерти, – ранок, коли рослина починає оживати після сну. Це можна зробити просто руками. Але якщо боїтеся пошкодити гілку, зріжке зайві пагони сікатором.

Якщо уникати цих трьох простих помилок, урожай помідорів цього літа вас приємно здивує.

Вас це може зацікавити: Помідори будуть рясними, соковитими і великими, якщо підживлювати їх добривами, зробленими з цього фрукту

Не припускайтесь цієї помилки – і отримайте такий урожай помідорів, що не знатимете, куди його подіти

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист