Де у різних містах України цікаво провести віхідні (4-5 травня)

Куди піти у Львові?

Майстер-клас з малювання вином


Під час майстер-класу ви зможете не лише відволіктися від повсякденних справ, а і розкрити власний творчий потенціал. За підтримки висококваліфікованого майстра ви створюватимете власний художній шедевр і отримаєте його одразу після завершення заняття. Проведення майстер-класу відбувається у невеликій групі. Тема – вільне малювання: ви самі обираєте тему або розглядаєте запропоновані в студії варіанти. Усі необхідні матеріали (акрилові фарби, мольберт, пензлі, фартухи) надаються. Гостей частують келихом білого вина або чаєм та кавою.

Арт-студія «Простір мрій», вул. Городоцька, 106

4 травня, 17:30
Квитки: від 650 грн.


Великодні Накидони


Шоу має імпровізаційний формат, в якому коміки знайомляться з глядачами, обговорюють новини і роблять свої заготовки смішнішими! Глядачі можуть пропонувати свої новини і весело проводити вечір в теплій атмосфері!

На сцені: Сашко Боїм, Вадим Ковалик, Степан Вікоброда та гість з залу!

Довгі бурхливі оплески, вулиця Січових Стрільців, 3

5 травня,19:30
Квитки: від 250 грн.


Лялькова вистава «А де ж п’яте?»


Як прекрасно коли в сім’ї багато діток! У Курочки та Півника незабаром мають вилупитись аж п’ятеро курчаток! Та останнє курча вередує і, здається, зовсім не збирається з’являтись на цей світ. Ані вмовляннями, ані дзьобаннями не виходить розбити міцну шкаралупку. Чого ж йому не вистачає? Батьки у розпачі та пробують всі способи умовити малечу з’явитися на світ і навіть звертаються за допомогою до сусідів. Дізнайтесь, чи зможуть мама і тато зрозуміти, чого потребує маленьке курчатко?

 

Львівський академічний обласний театр ляльок, пл. Данила Галицького, 1

4 травня, 12:00
Квитки: від 100 грн.


Вистава «Хтось такі як я»

Моновистава Ніни Хижної про подорож безтілесної істоти тілами інших. Вона пізнає досвіди тих, хто день за днем зустрічаються зі страхом і знаходять способи йому протистояти. Через стан їхніх м’язів, через їхні рухи, звички та почуття істота пізнає досвіди людей, яким доводиться перебувати в небезпеці спричиненій війною. У фізичному стані та русі цих осіб знаходить відбиток їхній стрес, біль, смуток, нові навички боротьби і виживання, але також насолода, гумор, жага і химерне відчуття парадоксу. 

Головним медіумом вистави є мова тіла – рух і танець, зібрані з висловлювань, асоціацій і щоденних дій героїв та героїнь, з якими спілкувалась команда проєкту. 

Jam Factory Art Center, вул. Богдана Хмельницького, 124

4 травня, 19:00
Квитки: від 250 грн.

Вистава для найменших «Стук-грюк»


За допомогою картонних будиночків буде створено манеж з ігровим майданчиком. Саме тут починається подорож в пізнанні навколишнього світу. У будиночках будуть жити різні тварини: зайчик, пташка, рибка. У кожної з них будинок називається по-різному. Такі асоціації допоможуть сформувати розуміння дитиною простих речей.

Спектакль розрахований на пряме спілкування з аудиторією. В кінці юні глядачі зможуть ознайомитися з декораціям, вільно переміщаючись по сценічному простору.

Львівський академічний обласний театр ляльок, пл. Данила Галицького, 1

4 травня, 11:00
Квитки: від 150 грн.

Куди піти у Дніпрі
Концерт «Музика для короля. Сонати доби бароко»

Вишуканий концерт, де лунатимуть мелодії епохи бароко. Як відомо, їх дуже полюбляв король Фрідріх Великий, сам грав на флейті і щовечора в палаці давав концерти. А його акомпаніатором був Карл Філіп Емануель Бах (син Йоганна Себастьяна). Тож цього вечора у вас буде унікальна нагода побувати на справжньому королівському концерті.

Дніпровська філармонія ім. Л Когана, вул. Воскресенська, 6

4 травня,16:00
Квитки: від 150 грн.

Вистава «Кайдашева сім’я»


Постановка принесла колективу театру нагороду Всеукраїнського театрального фестивалю. Це історія життя сім’ї Омелька Кайдаша. Стосунки в родині починають помітно погіршуватися, коли до неї приєднуються новостворені сім’ї синів. Вони вимушені влаштовувати спільний побут, але з часом проживання разом стає нестерпним для всіх. «Кайдашева сім’я» – вистава у жанрі соціально-побутової історії за повістю Івана Нечуй-Левицького. Робота є однією з головних «візитівок» театру.

Дніпровський національний академічний український музично-драматичний театр ім. Т.Г.Шевченка, вул. Воскресенська, 5
4 травня, 16:00
Квитки: від 150 грн.


Вистава «Барбер шоу»


Ви опинитеся у дніпровському салоні краси, де познайомитеся з барбером, котрий дуже хоче стати актором. А його помічниця цікавиться антикваріатом. Ще є постійна відвідувачка, поважна і заможна леді. Все як завжди: робота, відвідувачі. Але лище хвилина – і все різко змінюється. Виявляється, що у квартирі поверхом вище стався жахливий злочин, і тепер усі в салоні – підозрювані. Тож починається найвеселіше та найцікавіше: пошуки вбивці. І, до речі, ви теж будете брати у цьому участь!

Дніпровський академічний театр драми та комедії, пр. Яворницького, 97
4 квітня, 18:00
Квитки: від 100 грн.


Спектакль «Дюймовочка. Прем’єра» 

«Дюймовочка» Ганса Крістіана Андерсена у презентації Дніпровської філармонії – це чарівне поєднання знайомої кожному історії, розкішного музичного супроводу та вишуканої пісочної анімації. На великому екрані під звуки оркестру виринатимуть дивовижні картинки, котрі поєднуватимуться в один казковий сюжет. Це буде неймовірно красиво і цікаво! 

Дніпровська філармонія ім. Л Когана, вул. Воскресенська, 6
4 травня,12:00
Квитки: від 100 грн.

Подія «Стендап на даху»


Затишний «Дах на Троїцькій» продовжує сезон стендап-концертів на даху і нагадує, що на вас чекає не лише незабутня зустріч з класними коміками, але й фантастично красиві види на місто та свіже повітря!

Цими вихідними своїми веселими життєвими історіями та дотепними жартами вас розважатимуть коміки Буслаєв, Тютюн та Галицький. 

Музей українського живопису, вул. Троїцька Площа, 5-а

4 травня, 17:00
Квитки: від 400 грн.


Куди піти в Одесі?
 «Сад скульптур» та «Одеський двір» на території Одеського
Літературного музею


«Сад скульптур» Одеського літературного музею – експозиція просто неба, що розташувалась на території затишного двору, створює разом з музеєм єдиний експозиційний комплекс. Його було засновано в 1995 році. З 1995 по 2014 рік святкування Одеської «Гуморини» розпочинались саме в «Саду Скульптур» з відкриття нового пам’ятника. Станом на зараз в експозиції Саду сімнадцять постатей, виконаних сучасними скульпторами.

«Одеський двір» є невід’ємною часткою історії та культури Одеси. Двори привносили до життя міста специфічний колорит, який став вже в ХХ сторіччі часткою одеського міфу.
Метою проекту є відтворення типового одеського двору зі всією його атрибутикою.

Вул. Ланжеронівська 2
Щоденно з 10 до 16
Квитки: від 100 грн.

Лялькова 3D вистава «Русалонька»

Юні глядачі отримають незабутні враження від небувалих масштабів сценографії, а також синтезу жиого театру ляльок з анімаційними 3D технологіями. Діти познайомляться з чарівною та щирою Русалонькою, яка, покохавши принца, наважується на складний крок, щоб бути поруч з обранцем. Вона відправляється до недоброї відьми Урсули, яка забере в Русалоньки одну з її найцінніших можливостей в обмін на здатність ходити і жити на суші. Чи зможе Русалонька прийняти це та врешті стати щасливою та чи допоможуть їй подолати перешкоди морські друзі?

Одеський обласний театр ляльок, вул. Пастера, 15

4 травня, 11:00
Квитки: від 250 грн.

Оперета «Маріца»

Історія, сповнена неймовірних інтриг з несподіваними розв’язками, історій кохання, тонкого гумору. Характерні типажі у прекрасному виконанні, чудові мелодії – усе це дарує глядачеві незабутні враження. Мова виконання – російська, з українськими субтитрами. Виконавці: заслужена артистка України Наталія Ткачук, Лілія Духновська, Ірина Візіренко, Ярослав Селедцов, Сергій Федоренко, Володимир Токарчук, Юліана Ігнатовська та інші.

Театр музкомедії (ОАТМК ім. М. Водяного), вул. Пантелеймонівська, 3
4 травня,17:00
Квитки: від 250 грн.

Вистава «Молочайник»


Невелике селище Кавунівка в Херсонській області. П’ять жінок, які мають вижити в умовах окупації. Таємничий херсонський Молочайник, що захищає жителів Херсонщини, що залишилися один на один з ворогом. Звичайне життя в окупованому селищі. Сміх крізь сльози. Гідність, незламність, віра в Перемогу.
Вистава «Молочайник» - про те, як бути «українцем в окупації» і при тому зберегти своє життя.

Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48а

4 травня, 17:00
Квитки: від 200 грн.

StandUp Андрія Бережко

Усіх поціновувачів сучасної української комедії запрошуємо на великий сольний концерт справжньої зірки стендапу Андрія Бережка! Андрій відомий як учасник популярних шоу «Ліга Сміху», «Леви на джипах», «Шоу Підкати» та багатьох інших. Ведучим вечора буде яскравий стендап-комік Нахмет Ісмаілов.

BEERTEKA, Вул. Генуезька 5\2

5 травня, 19:00
Квитки: від 250 грн.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист